DE
EN
NL
Als Sr. Accountmanager in de Business Line Production Automation bij AAE B.V. in Helmond draag je zorg voor de verkoop van Build to Spec én Build to Print projecten aan bestaande internationaal opererende klanten. Onze gevarieerde klanten bevinden zich o.a. in de food & beverage, office, medical, automotive en photovoltaic markten en dagen ons continu uit om de grenzen van de technologie te verleggen. Deze projecten kunnen een eenmalig karakter of juist een seriematig karakter hebben en worden gekenmerkt door hightech oplossingen en compleet aangepast aan de wensen van de klant. Hierbij ben je verantwoordelijk voor het realiseren van de verkoopdoelstellingen en targets, het verder optimaliseren van de klantentevredenheid en het zorgen voor een goed gevulde orderportefeuille.

De AAE groep is: grensverleggende technologie in een hecht familiebedrijf gevestigd in Helmond. Met ruim 300 medewerkers vervaardigen wij producten onderverdeeld in 2 business lines, te weten Production Automation en Advanced Systems. Onze gepassioneerde mensen zoeken continu de grenzen van de techniek op, waardoor we oplossingen vinden die naadloos op de wensen van onze klanten aansluiten. Wij combineren onze passie voor techniek met puur vakmanschap, want samen ontwikkelen is samen denken, durven, doen. Daar ligt onze kracht.

“Er is geen hogere vorm van een bedrijf dan zelf ontwikkelen, zelf innoveren en datgene dat je hebt ontwikkeld wereldwijd verkopen. Alles draait hier om de mensen. Dat is kunst. Dat is chemie.”
William Pijnenburg – voormalig directeur / eigenaar

Wat ga je doen?
Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
 • Je gaat bestaande internationaal opererende (key) accounts (die actief zijn in een hightech productie-automatiseringsomgeving) verder ontwikkelen en uitbouwen;
 • Je maakt gedegen klantdoorsnedes via accountplannen en geeft hier uitvoering aan door in te spelen op de wensen en behoeften van klanten. Hierbij adviseer je over mogelijke oplossingen, technieken of alternatieven samen met de afdelingen Project Management en Engineering;
 • Jij bent verantwoordelijk voor het realiseren van verkoopdoelstellingen en targets;
 • Je bent leidend in begeleiding van Build to Print en Build to Spec offertes bij bestaande klanten;
 • Je bent een onmisbare schakel in zowel de externe (tussen AAE en de klant) communicatie, als in de interne communicatie;
 • Je controleert en accordeert offertes volgens de vastgestelde richtlijnen binnen onze organisatie;
 • In nauwe samenwerking met (Cost) Engineering, Project Management, Inkoop en Productie zorg jij ervoor dat het offerte/order-traject vlekkeloos verloopt.
 • Je onderhoudt bestaande relaties op een actieve manier en voert acquisitie middels netwerkactiviteiten, het bijhouden van vakliteratuur, het verzorgen van PR-activiteiten en het bijwonen van beurzen;
 • Klant- en projectgegevens documenteer je zorgvuldig, ook verwerk je deze in een geautomatiseerd systeem zoals CRM en ERP.

 • Je rapporteert aan de Manager Business Line Production Automation.

  Wie zoeken wij?
  Wij zoeken, gericht op de toekomst en sterke groei van onze organisatie, een ervaren Sr. Accountmanager t.b.v. de business line Production Automation.
 • Je hebt minimaal een afgeronde commercieel-technische HBO-opleiding en 5 tot 10 jaar relevante commerciële ervaring in de hightech industrie (met name met internationaal opererende klanten die actief zijn in productie-automatiseringsvraagstukken);
 • Jouw onderhandelings- en luistervaardigheden zijn, als Sr. Accountmanager, sterk ontwikkelt. Deze skills gebruik je natuurlijk om klanten optimaal te bedienen en verder uit te bouwen;
 • Je beheerst de Nederlandse, Engelse en Duitse taal in woord en geschrift;
 • Jij bent altijd op zoek naar de beste oplossing en neemt geen genoegen met de bekende weg;
 • Jouw uitstekende communicatieve skills zijn niet weg te denken uit je dagelijkse werkzaamheden, je bent een echte teamplayer die zijn/haar collega’s weet te enthousiasmeren en inspireren.

 • Heb jij de ambitie om onze commerciële doelstellingen te realiseren en tot een goed einde te brengen? Dan ben jij wellicht de communicatieve, proactieve held(in) waar wij naar op zoek zijn.

  Werken bij AAE is…
  …de ruimte, middelen en inspiratie krijgen om voortdurend grenzen te verleggen op het gebied van hightech machinebouw. Werken in een platte organisatie met lef en mooie groeiambities voor de toekomst. Zeer betrokken en enthousiaste collega’s die jou heel graag verwelkomen in het AAE-team.

  Daarnaast kijken we graag naar wat jij nodig hebt in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Denk hierbij aan leertrajecten, cursussen en verschillende doorgroeimogelijkheden. Hierdoor krijg je steeds weer de voldoening en uitdaging die je zoekt in jouw loopbaan. Wij denken graag mee over waar jij behoefte aan hebt. Bij AAE krijg je de persoonlijke aandacht die je verdient.

  Senior Accountmanager
  (1,0fte, HBO-niveau)