DE
EN
NL
Als Teamleader Manufacturing Engineer Key Technologies bij AAE B.V. in Helmond ben je, samen met betrokken collega’s, verantwoordelijk voor de productiestrategie van hoog complexe onderdelen. Deze werkzaamheden voer je uit in onze hightech machinefabriek in Helmond.

De AAE groep is: grensverleggende technologie in een hecht familiebedrijf gevestigd in Helmond. Met ruim 300 medewerkers vervaardigen wij producten onderverdeeld in 2 business lines, te weten Production Automation en Advanced Systems. Onze gepassioneerde mensen zoeken continu de grenzen van de techniek op, waardoor we oplossingen vinden die naadloos op de wensen van onze klanten aansluiten. Wij combineren onze passie voor techniek met puur vakmanschap, want samen ontwikkelen is samen denken, durven, doen. Daar ligt onze kracht.

Wat ga je doen?
Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
 • Je bent verantwoordelijk voor een team van zeven manufacturing engineers en ondersteunt ze in hun ontwikkeling;
 • Dankzij jouwe kennis van techniek en uitstekende communicatieve skills te combineren kun je onze diensten richting de klanten zo optimaal mogelijk invullen;
 • Je bent verantwoordelijk voor het opzetten van de kostprijscalculatie en meest optimale productie processen;
 • Tevens ben je verantwoordelijk voor het LEAN inrichten van de productie en supply chain met focus op kwaliteitsbeheersing en zero defects;
 • Je bepaalt de productiestrategie van hoog complexe onderdelen (NPI’s) en legt deze tevens vast;
 • Je bent communicatief sterk, daarom verzorg je onder andere de communicatie tussen klanten, projectgroepen, engineering, manufacturing engineering assembly, productiecontrol/planning en de supply-chain.

 • Wie zoeken wij?
  Wij zoeken, gericht op de toekomst en uitbreiding van ons team, iemand waarmee we onze ambities waar kunnen maken.
 • Je beschikt over een afgeronde minimaal HBO technische opleiding met relevante werkervaring;
 • Je hebt ervaring met het aansturen van een team;
 • Je bent proactief en voelt je als een vis in het water in een (hightech) productieomgeving;
 • Je hebt een sterk analytisch inzicht en een probleemoplossende houding;
 • Gezien de centrale rol van deze functie gaan jouw communicatieve skills hand in hand met je technische vaardigheden. Dat wil zeggen dat je een echte teamspeler bent met een klantgerichte instelling;
 • Jij bent bekend met procesbeheersing binnen een productieomgeving: procesflow, P-FMEA, control plan en statische analyse methodieken (SPC);

 • Werken bij AAE is…
  …de ruimte, middelen en inspiratie krijgen om voortdurend grenzen te verleggen op het gebied van hightech machinebouw. Werken in een platte organisatie met lef en mooie groeiambities voor de toekomst. Zeer betrokken en enthousiaste collega’s die jou heel graag verwelkomen in het AAE-team.

  Daarnaast kijken we graag naar wat jij nodig hebt in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Denk hierbij aan leertrajecten, cursussen en verschillende doorgroeimogelijkheden. Hierdoor krijg je steeds weer de voldoening en uitdaging die je zoekt in jouw loopbaan. Wij denken graag mee over waar jij behoefte aan hebt. Bij AAE krijg je de persoonlijke aandacht die je verdient.

  “De meeste dingen die wij maken zijn nieuw en zijn nog nooit eerder gemaakt. Het geeft pas echt een kick als iemand zegt ‘dat kan niet’ en als het dan tóch lukt om het te maken.”
  Tim van de Ven – System Engineer bij AAE
  Teamlead Manufacturing Engineer Key Technologies
  (1.0 fte, HBO+ niveau)