DE
EN
NL
AAE High Precision Parts, onderdeel van de AAE Group, investeert in een 3D metaal printer. Eind 2014 is de machine geïnstalleerd en zijn reeds de eerste stappen gezet.
3D Printen
Met de aanschaf van een 3D metaal printer wil AAE zich deze productietechniek eigen maken, om in het gesprek met de klanten zo vroeg mogelijk in het ontwerp proces (Early Supplier Involvement) het juiste advies te kunnen geven.

Huidige producten zijn, gezien het design, veelal niet geschikt om te gaan printen. Alles begint dus bij het ontwerp van het product; we moeten met z’n allen “omdenken”.

In plaats van materiaal verwijderen is het nu juist de bedoeling om een product te ontwerpen met als uitgangspunt zo min mogelijk materiaal te gebruiken met behoud van de functionaliteit.

De grootste voordelen zijn:

- Verkorte ontwikkelingscyclus
- Vervaardigen van complexe vormen en innovaties
- Duurzaam produceren (besparing materiaal en energie)
- Het gebruik van nieuwe materiaal legeringen
Design
Naast het design, is het ook belangrijk om direct na te denken wat de uiteindelijke specificaties moeten zijn met betrekking tot referentievlakken ten behoeve van verdere bewerkingen (bijv. verspaning, assemblage…).

Het samenspel tussen het 3D metaal printen en het na bewerken van producten door middel van verspanende technieken is dan ook enorm belangrijk. Gezien de jarenlange ervaring op het gebied van de diverse verspanende technieken en het produceren van complexe onderdelen past deze combinatie van activiteiten dan ook uitstekend bij de Business Unit High Precision Parts van AAE.
Extra toegevoegde waarde
Partnership
Gezien alle uitdagingen is het belangrijk om samen met een strategische partner deze nieuwe techniek op te starten. We hebben dan ook het volste vertrouwen in het partnership dat we zijn aangegaan met de firma SLM solutions. Samen kunnen we onze kennis verder uitbreiden en op deze manier de voordelen van de techniek maximaal benutten voor onze klanten.