DE
EN
NL
<
>
Ons DMG Sauer Lasertec 80 laserbewerkingscentrum brengt nieuwe mogelijkheden op het gebied van (micro-) lasersnij-, laserlas en laserboor bewerkingen. De machine beschikt over twee laserbronnen, één voor het (micro-) lasersnijden en laserboren en de tweede bron voor het laserlassen. De machine is uitgerust met een afneembare 5e as, welke ook is voorzien van een nulpunt spansysteem. Op deze manier kan er snel van opspanning gewisseld worden. Door het gebruik van de 5e as kunnen er complexe producten worden geproduceerd.
Microlaserbewerkingen
Laserlassen in combinatie met een nauwkeurige positionering en regelbare snelheid levert een uiterst strakke en gladde las met een constante kwaliteit. Contactloos bewerken betekent dat de opspanning eenvoudig kan blijven en er geen krachten op het werkstuk uitgeoefend worden door de bewerking. Er is weinig tot geen nabewerking nodig door gelijkmatig lasnaadoppervlak en weinig spetters. Volledige lasdiepte bij RVS folies en plaatwerk van 0.05 mm tot 2.00 mm dikte is mogelijk.


Laserlassen
Door de hoge machine nauwkeurigheid kunnen er toleranties in het micrometer gebied gehaald worden. De machine maakt het mogelijk om nauwkeurige koker- en buisprofielen (in verstek) te snijden met een wanddikte tot 2.00 mm. Het totale werkbereik van de machine (3-assig) is 800 mm*600 mm.

Door het gebruik van het PEPS CAD/CAM pakket van Camtech kan op een efficiente manier geprogrammeerd worden. Dit CAD/CAM pakket accepteert onder anderen step-, parasolid- en dxf-files. Desgewenst kan met behulp van de bij AAE beschikbare CAD systemen het gehele ontwerp voor u verzorgd worden.

Lasersnijden en laserboren