DE
EN
NL
AAE wint BI College Award 2016
Op 12 oktober jl. riep Brainport Industries College AAE bv Helmond uit tot winnaar van de Brainport Industries College Award 2016.

AAE is vanaf de start aangesloten bij het BI College en heeft als erkend leerbedrijf al jarenlang ervaring met opleiden van leerling-vakmensen in de metaalbewerking en mechatronica.
Volgens de jury krijgen leerlingen alle ruimte om te ontdekken waar hun talent het beste binnen het bedrijf tot uiting komt. Ondanks hun initiële keuze van opleiding worden zij ook verleid om met de andere takken van techniek in aanraking te komen, met als doel talent optimaal op de juiste plek in te zetten.

AAE voelt zich als leerbedrijf een verlengstuk van het onderwijs en heeft een helder opleidingsplan. AAE neemt verantwoordelijkheid en zit ‘kort op de bal’ als het gaat om signaleren van betere afstemming betreffende een leerling of het optimaliseren van de opleiding als geheel.

AAE wordt veelal gezien als het gezicht van het bedrijvennetwerk in de regio Helmond – De Peel en neemt die rol in bescheidenheid, maar met zekere daadkracht om de stem van de industrie in de regio te laten gelden. Daarbij staan kwaliteit van opleiden en promotie van de techniek centraal. De organisatie van de DTW Hotspot in Helmond is slechts een voorbeeld van vele, ook bestuurlijke, activiteiten.

Manon Pijnenburg nam de Award in ontvangst uit handen van Arold Moonen, nieuwe voorzitter BI College. Manon heeft de Award opgedragen aan haar vader William Pijnenburg. William was als secretaris van het BI College én commissaris van Teclab zeer nauw betrokken bij het opleiden van jonge mensen en het ontwikkelen van vakmanschap in de Brainportregio. Als eerbetoon aan William zal met ingang van 2017 de BI College Award naar hem worden vernoemd.