AAE trotseert de Stelvio Pas en start reis naar de top in ‘Expeditie Fit’.

Kippenvel, adrenaline en vooral heel veel ‘AAE-groen’, want op woensdag 16 september 2020 deed AAE het Helmond Sport Stadion trillen op haar fundering tijdens de kick off van Expeditie Fit!

Met in acht neming van de RIVM-maatregelen trok AAE massaal naar het Helmond Sport stadion om een wel heel bijzondere reis te beginnen. Langzaamaan maakte het rood van de stoeltjes plaats voor AAE-groen, totdat een fors gedeelte van het stadion gevuld was met nieuwsgierige AAE-ers. Even later werd de verrassing, op z’n AAE’s, wereldkundig gemaakt…


1,5m social distance en tóch samen, in het Helmond Sport stadion tijdens de kick off van Expeditie Fit

2021, een bijzonder jaar voor AAE
Het is geen toeval dat de kick off van deze reis juist nu heeft plaatsgevonden. 2021 is namelijk een zeer bijzonder jaar voor AAE. Zo wordt dan ons 45ste jubileumjaar gevierd, maar staan we ook stil bij het overlijden van voormalig Directeur en Eigenaar William Pijnenburg in 2016 (5 jaar geleden).

Hoe belangrijk is het, om juist nu in deze bijzondere tijden, samen te investeren in vitaliteit?


Manon Pijnenburg en Frank Mulders presenteren AAE Expeditie Fit in het Helmond Sport Stadion

Stelvio for Life
‘Stelvio for Life’ is een jaarlijks terugkerend sportevenement om geld in te zamelen voor kanker. Deelnemers beklimmen wandelen, fietsend of hardlopend de Italiaanse bergpas ‘Passo dello Stelvio’. Met een top van 2758 meter, één van de hoogste verharde bergpassen in de Alpen! De top wordt bereikt na het afleggen van 21,2km en het bedwingen van niet minder dan 1533 hoogtemeters. Deelnemers trotseren de berg en zamelen voor iedere hoogtemeter minimaal 1 euro in.

Of het nu op de fiets, te voet of aan de zijlijn is; we gaan dit avontuur en de reis hiernaartoe met één team, met één AAE maken!

De opbrengst gaat naar geïndividualiseerd kankeronderzoek dat door het Centre for Personalized Cancer Treatment (CPCT) wordt uitgevoerd. Het sponsorgeld komt dus 100% ten goede aan tumor-onderzoek op DNA niveau. Dit onderzoekscentrum heeft de missie om voor patiënten met kanker de meest effectieve en minst schadelijke behandeling van kanker te creëren.


Eddie Sevink (Stelvio for Life)

Zonder reis geen finish…
Expeditie Fit is niet zomaar een stip op de horizon. Onder begeleiding van diverse experts op gebied van voeding, mentale gezondheid en beweging gaat heel AAE, samen, een vitaliteitstraject tegemoet dat gedurende 2021 in diverse vormen plaats zal vinden.

Reis daarom met ons mee de komende maanden en volg deze bijzondere expeditie op onze kanalen!


Contact us