AAE verdriedubbelt haar productie en kantoorruimtes

Voor hightech machinefabrikant AAE is de verbouwing en gedeeltelijke verhuizing van de een van de twee naast elkaar gelegen panden aan de Varenschut in volle gang, hiermee verdriedubbelt AAE haar productie en kantoorruimtes. Dat wil zeggen dat de Helmondse Hightech Machinefabrikant uit kan breiden van de huidige 10.000 m2 naar 30.000 m2, om zo haar beoogde groeiambitie te kunnen faciliteren. Dit pand ligt op een steenworpafstand van het huidige pand aan de Grasbeemd.

Klaar voor Industrie 4.0
De extra ruimte is op korte termijn operationeel, waardoor alle afdelingen, maar vooral de afdelingen Key Technologies, (Cleanroom) Assemblage en het Magazijn de ruimte krijgen om de processen verder te optimaliseren en de groei te kunnen faciliteren. Zo is in de afbeelding rechts te zien hoe onze afdeling Key Technologies al een plek heeft gekregen in onze nieuwe productieruimte aan de Varenschut. Deze afdeling wordt volledig ingericht conform Industry 4.0.

Er wordt veel gepraat over termen als Smart Industry en het nieuwe produceren. Wij gaan het hier in Helmond daadwerkelijk in de praktijk brengen

Frank Mulders, Algemeen Directeur AAE b.v.

Het pand biedt voldoende ruimte en een uitstekende basis om het aan alle “AAE-eisen” te laten voldoen. Hiervoor zullen de komende maanden diverse aanpassingen worden gedaan aan het pand, zo komt er een groot transparant kantoor in de fabriek, een hoogwaardige en prettige werkomgeving voor alle medewerkers en alle benodigde faciliteiten voor een Industry 4.0 fabrieksinrichting. Maar ook staat het gebruik van duurzame energie hoog in het vaandel, o.a. door het plaatsen van zonnepanelen op het dak.

Op de huidige locatie aan de Grasbeemd zullen diverse afdelingen in ruimte verdubbelen. Zo ook de Cleanroom, welke zal worden verdubbeld naar 2000 m2.

Weer een stap in het plan om samen met bestaande en nieuwe klanten strategische relaties verder te ontwikkelen naar een jaarlijks omzetvolume van 200 miljoen per jaar. Onze klanten willen een sterke partner die meedenkt en innovatief is, maar ook tegen een stootje kan als het tegen zit. De omzet is goed verdeeld over verschillende markten en ook evenwichtig verdeeld over de twee productgroepen van AAE, te weten Production Automation & Advanced Systems.


Contact us