Team-Rembrandts

Samenwerking tussen AAE en Team Rembrandts

De samenwerking tussen AAE en Team Rembrandts begon ruim 6 jaar geleden bij het enthousiasme van voormalig AAE-directeur/eigenaar William Pijnenburg. William was namelijk fanatiek ondersteuner van de FIRST robotica-competitie, een wedstrijd die jaarlijks in Amerika wordt georganiseerd waarbij het inspireren van jeugd voor techniek centraal staat.

 

Team Rembrandts is onderdeel van de stichting Rembrandts STEAM Foundation, een non-profit organisatie. Team Rembrandts bestaat uit studenten van Fontys Hogeschool Engineering, Zwijsen College en het Heerbeeck College. Team Rembrandts is meer dan alleen robots. De robots zijn een voertuig voor studenten om belangrijke levensvaardigheden te leren en om studenten aan te moedigen om een loopbaan in STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts & Math)-gerelateerde gebieden te volgen, de studenten te inspireren om leiders en innovators te worden, en hun 21-eeuwse vaardigheden op het gebied van werk en privéleven te verbeteren.

Gezamenlijk inspireren we al jaren de jeugd voor techniek met onder andere events zoals de Dutch Technology Weeks (DTW), bedrijfsbezoeken, etc. Daarnaast werken een aantal AAE engineers nauw samen met Team Rembrandts. Zij delen hun kennis en ervaring met de studenten.
Onze engineers zijn zelfs verschillende keer mee geweest naar de wedstrijden in Amerika. In 2016, is ook HR/Marketing Manager Manon Pijnenburg afgereisd naar Amerika om Team Rembrandts in actie te zien tijdens de New York City regionale wedstrijden. Ook toen maakte Team Rembrandts er een feestje van en gingen ze naar huis met verschillende prijzen.

Vandaag de dag heeft Team Rembrandts als robotics team, team 4481, een ijzersterke reputatie op weten te bouwen. Mede door het winnen van diverse prijzen tijdens de FIRST competition, ook heeft Team Rembrandts zich al meerdere keren gekwalificeerd voor de FIRST Championship. Met als kers op de taart het behalen van de wereldtitel tijdens de FIRST Robotics Championship in 2019 in Detroit. Als eerste team uit Europa die deze bijzondere prijs in ontvangst mag nemen laat het studententeam ruim 4000 internationale teams achter zich.”


Contact us