DE
EN
NL
Als Teamlead planning & Control bij AAE b.v. in Helmond ben jij een onmisbare schakel in onze hightech machinefabriek. Samen met het team van planners zorg jij voor structuur en efficiëntie.

De AAE groep is: grensverleggende technologie in een hecht familiebedrijf gevestigd in Helmond. Met ruim 220 medewerkers vervaardigen wij producten onderverdeeld in 2 business lines, te weten Production Automation en High Precision (Ultra Pure) Assemblies. Onze gepassioneerde mensen zoeken continu de grenzen van de techniek op, waardoor we oplossingen vinden die naadloos op de wensen van onze klanten aansluiten. Wij combineren onze passie voor techniek met puur vakmanschap, want samen ontwikkelen is samen denken, durven, doen. Daar ligt onze kracht.

“De complexiteit van onze producten en diensten is groot, alleen door samenwerking wordt het mogelijk om deze te leveren, daarom willen we bij AAE altijd het beste bij elkaar naar boven halen.”
Aldus, Frank Mulders – Algemeent Directeur AAE b.v.

Wat ga je doen?
Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
 • Je geeft leiding aan het team van planners en bent verantwoordelijk voor het gebruik van de afgesproken planningsmethodieken
 • Je speelt een belangrijke rol in de implementatie van het MRP-systeem en neemt daarom deel aan het ERP-project;
 • Je maakt een Repeat Business Prognose van de te bestellen materialen, hierbij waarborg je enerzijds belangrijke klantbehoeften en anderzijds de besteltijd van materialen;
 • Je zorgt ervoor dat orders tijdig worden vrijgegeven naar inkoop en productie, zodat de prognoses van onze klanten worden behaald;
 • Als Teamlead Planning ben je mede bepalend in het beslissen of onderdelen intern of extern gemaakt moeten worden (draaien, frezen, plaatwerk en andere bewerkingen).

 • Wie zoeken wij?
  Wij zoeken, gericht op de sterke groei van onze organisatie en uitbreiding van ons team, iemand waarmee we onze ambities waar kunnen maken.
 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau met een technische of logistieke achtergrond en hebt drie tot vijf jaar werkervaring met MRP-planning en productievoorbereiding;
 • Jij gaat uitdagingen niet snel uit de weg, je kunt goed presteren onder tijdsdruk;
 • Aangezien jij continu schakelt met collega’s binnen verschillende afdelingen van onze organisatie, maar ook met onze klanten, zijn jouw sterke communicatie skills onmisbaar;
 • Je bent klantgericht, hebt ook voor processen binnen AAE en beschikt over een praktische, oplossingsgerichte en proactieve houding.

 • Werken bij AAE is…
  …de ruimte, middelen en inspiratie krijgen om voortdurend grenzen te verleggen op het gebied van hightech machinebouw. Werken in een platte organisatie met lef en mooie groeiambities voor de toekomst. Samen met zeer betrokken en enthousiaste collega’s die jou heel graag verwelkomen in het AAE-team.

  Daarnaast kijken we graag naar wat jij nodig hebt in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Denk hierbij aan leertrajecten, cursussen en verschillende doorgroeimogelijkheden. Hierdoor krijg je steeds weer de voldoening en uitdaging die je zoekt in jouw loopbaan. Wij denken graag mee over waar jij behoefte aan hebt. Bij AAE krijg je de persoonlijke aandacht die je verdient.

  Teamlead Planning & Control
  (1.0 fte, HBO-niveau)