DE
EN
NL
Als Technical Writer bij AAE B.V. in Helmond ben jij expert op het gebied van richtlijnen, normen en waarden waar onze hightech machines aan moeten voldoen. Je geeft dus (on)gevraagd als geen ander advies over mogelijke verbeterpunten wat betreft (machine)veiligheid en compliance.

De AAE groep is: grensverleggende technologie in een hecht familiebedrijf gevestigd in Helmond. Met ruim 350 medewerkers vervaardigen wij producten onderverdeeld in 2 business lines, te weten Production Automation en Advanced Systems. Onze gepassioneerde mensen zoeken continu de grenzen van de techniek op, waardoor we oplossingen vinden die naadloos op de wensen van onze klanten aansluiten. Wij combineren onze passie voor techniek met puur vakmanschap, want samen ontwikkelen is samen denken, durven, doen. Daar ligt onze kracht.

Wat ga jij doen?
Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit?
 • Jij bent verantwoordelijk voor het opstellen en toetsen van de technische documentatie aan de gestelde eisen;
 • Jij zorgt voor de correcte inhoud en compleetheid van de documentatie. Denk hierbij aan het schrijven van handleidingen voor machines of het beheren en bijwerken van het artikelarchief’;
 • Je ondersteunt collega’s en klanten bij het toetsen aan de geldende richtlijnen en de gestelde normen;
 • Je geeft (gevraagd en ongevraagd) advies aan jouw collega-engineers over de te hanteren richtlijnen, normen en waarden.

 • Je rapporteert aan de Manager Engineering & Technology.

  Wie zoeken wij?
  Wij zoeken, gericht op de sterke groei van onze organisatie en uitbreiding van ons team, iemand waarmee we onze ambities waar kunnen maken.
 • Je beschikt over een afgeronde technische opleiding op HBO/WO-niveau;
 • Jij voelt je als een vis in het water in een (hightech) productieomgeving;
 • Voor jou bestaan er weinig geheimen meer op het gebied van diverse richtlijnen (CE, UL) en standaarden (ISO, GxP en FDA) waarop wordt getoetst;
 • Je werkt dingen graag tot in de puntjes uit en geen enkel foutje is veilig bij jou. Jouw oog voor detail is kritisch en oplossingsgericht;
 • Je beheerst de Nederlandse, Duitse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Ten slotte neem je geen genoegen met de bekende weg en weet je dat een prettige samenwerking belangrijk is voor een goed resultaat.

 • Werken bij AAE is…
  …de ruimte, middelen en inspiratie krijgen om voortdurend grenzen te verleggen op het gebied van hightech machinebouw. Werken in een platte organisatie met lef en mooie groeiambities voor de toekomst. Samen met zeer betrokken en enthousiaste collega’s die jou heel graag verwelkomen in het AAE-team.

  Daarnaast kijken we graag naar wat jij nodig hebt in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Denk hierbij aan leertrajecten, cursussen en verschillende doorgroeimogelijkheden. Hierdoor krijg je steeds weer de voldoening en uitdaging die je zoekt in jouw loopbaan. Wij denken graag mee over waar jij behoefte aan hebt. Bij AAE krijg je de persoonlijke aandacht die je verdient.


  “De meeste dingen die wij maken zijn nieuw en zijn nog nooit eerder gemaakt. Het geeft pas echt een kik als iemand zegt ‘dat kan niet’ en als het dan tóch lukt om het te maken.”
  aldus, Tim van de Ven – System Engineer bij AAE
  Technical Writer / Product Safety Compliance Engineer
  (1.0 fte, HBO/WO niveau)