DE
EN
NL
Het BIC (Brainport Industries College) TechEvent 2017 bij AAE heeft plaats gevonden op dinsdagavond 8 maart!

Tijdens het TechEvent hebben 30 jongeren zelf meegemaakt hoe het is om in de metaal en mechatronica te werken. Samen met hun ouders kwamen ze deze avond bij AAE in aanraking met de verschillende richtingen in de techniek. Naast een interessante rondleiding, mochten ze meteen echt aan de slag! Ze maakten allemaal hun eigen hightech flesopener van het begin tot het eind.

Na het bezoeken van het TechEvent weet je één ding zeker, namelijk of werken in de metaal en mechatronica iets voor jou is!

In 2018 zullen we wederom een TechEvent organiseren; meer informatie hierover volgt.

Voor meer informatie over het TechEvent bij AAE en overige TechEvents, kijk op: www.brainportindustriescollege.nl.
Nieuws!
Hotspot High Tech Helmond - de Peel

Zaterdag 20 mei 2017, 11:00 – 17:00 uur

Heb je altijd al eens bij hightech bedrijven uit de regio binnen willen kijken? En wil jij ervaren hoe leuk het is om met de techniek van de toekomst te werken? Kom en beleef de wereld van High Tech Helmond- de Peel en neem een kijkje in de keuken van de technologie bij MCM en HVL in Liessel (Deurne)! Hier zijn deze dag ruim 40 onderwijsinstellingen en technologische bedrijven uit de regio vertegenwoordigd.

Je maakt kennis met de meest uiteenlopende innovaties uit de regio door via een speciale app een tour door de hotspot te maken. Zo heb je o.a. de mogelijkheid om je eigen drone te bouwen en hiermee een wedstrijd te vliegen. Je ziet met eigen ogen hoe een lolly wordt gemaakt. Je maakt kennis met de technologie achter de smartphone. Je ervaart hoe het is om in een F16 te vliegen. Van diverse studententeams krijg je een demonstratie van een motor die op elektriciteit kan rijden, een auto op mierenzuur en een auto op zonne-energie. En ga zo maar door…

Een beleving voor jong en oud! Dit mag je niet missen!

Locatie: Willige Laagt 14 – 16 te Liessel  • DTW 2017
  • Ballcar
  • Tech-event 2017
Dutch Technology Week 2017
<
>
TECH-EVENT 8 MAART 2017
wederom een groot succes!
Ballcar Project
De Ballcar is een futuristisch op afstand bestuurbaar karretje, ontwikkeld door de samenwerking van een aantal bedrijven vanuit Brainport Industries College. Het autootje kan door zijn achterwielaandrijving in combinatie met de bal elke beweging maken.

De Ballcar wordt gebruikt om middelbare scholieren te laten zien hoe leuk en innovatief techniek is. Onder begeleiding van vakmensen en mbo-studenten, zetten de scholieren van het voortgezet onderwijs in één middag een prototype Ballcar in elkaar.


Girlsday 2017
Donderdag 13 april 2017

Altijd al willen weten hoe het is om met robots te werken? Of met eigen ogen zien hoe producten gemaakt worden met een 3D-printer?

Op donderdag 13 april a.s. zullen 50 meiden (Havo/ VWO leerlingen) bij AAE meemaken hoe het is om als meisje in de Hightech Mechatronica te werken. Na een interessante rondleiding door 2 technische meiden van AAE, gaan ze meteen aan de slag! Ze zullen zelf een hightech gadget maken om mee naar huis te nemen!
  • Girlsday 2017